Relistično bojevanje v filmih

Realistične metode samoobrambe

Moderator: Igor R.

Relistično bojevanje v filmih

OdgovorNapisal/-a Igor R. » Če Jun 24, 2010 8:54 am

Ogromno filmov je, kjer so prikazani tako oboroženi kot neoboroženi konflikti. Večinoma gre za koreografirane borbe, kjer namen ni prikazati kratko, umazano in efektivno borbo, ampak sceno raztegniti, ustvariti neko napetost in gledalca čimbolj navdušiti nad spektakularnostjo bojevanja. To je žal v večini filmov. Naslovov ne bom omenil. :wink:

Se pa najde tudi kakšen film kjer se ne ovinkari ter se prikaže najbolj umažano in okolju primerno bojevanje. Eden takih filmov je Taken.
http://www.youtube.com/watch?v=wCbDUREBwUg
http://www.youtube.com/watch?v=EVXLzcaMObg
V filmu so prikazani številni elementi realistične samoobrambe. Mnogih prikazanih stvari se ne bi sramovali ne specilni agenti ne pripadniki specialnih vojaških enot.

Kot drugi film, kateri je naredil pozitiven občutek name je akcijsko-erotična drama Spartacus Blood and Sand. Ta film je res nekoliko bolj "skoreografiran" in pretežni del filma se porabi za to, da čimbolj pritegne gledalca. Nekate scene bojevanj so dokaj "realno" prikazane (ne pa vse - očitno bi pol bojevanja prekratka in manj zanimiva za gledalce). Telefilm se splača pogledat. Sicer bi bil bolj primeren podnaslov Blood and Sex. ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=m2CqtNeRK_w
http://www.youtube.com/watch?v=XSZhJcWyCyI
Prva serija ima 13 delov ter se je začela predvajati januarja 2010 na kanalu Starz. Baje je že vse dogovorjeno za snemanje druge serije, čakajo le, da glavni junak okreva od rakavega obolenja.
Uporabniški avatar
Igor R.
MODERATOR
 
Prispevkov: 54
Pridružen: Pe Okt 31, 2008 2:58 pm
Kraj: Koper

Vrni se na Samoobramba- 21.st CENTURY COMBATIVES

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron