Deklica, ki dvigne 350 kilogramov!

Saj ni res, pa je,.............

Moderatorji: udovich, damcho82, andrej, Sandi, svinc, cyclon, K o n c i n a

Deklica, ki dvigne 350 kilogramov!

OdgovorNapisal/-a udovich » Pe Mar 26, 2010 8:41 pm

Varya Akulova se je kot najmočnejša deklica na svetu dvakrat vpisala v Guinessovo knjigo rekordov. Ukrajinko so ljudje poimenovali deklica Hercules; dvigne namreč lahko kar 350 kilogramov težko utež!

Varya Akulova se je rodila leta 1992. Oče Uri je nekdanji cirkuški akrobat in dvigovalec uteži, mati Larisa pa univerzitetna profesorica. Zgodbe o Urijevih prednikih še danes krožijo med ljudmi. Tudi njegovi pokojni sorodniki naj bi bili namreč nenavadno močni. Uri meni, da se moč deduje iz roda v rod.

Varyjina zgodba

Starša sta že zelo zgodaj opazila, da je tudi njuna deklica zelo močna. Na noge se je postavila mesece pred ostalimi otroki, pri enem letu pa je že pokazala nenavadno moč v rokah.

Naslednja leta so bila za družino zelo težka. Ukrajina je bila na pragu revščine in družina se je težko preživljala. Službo je bilo težko dobiti, zato se je pri Varyjinih treh letih družina pridružila cirkusu. Starša sta dvigovala uteži, Varya pa je večinoma sodelovala v gimnastičnih in akrobatskih nastopih.

Ko je bila nenavadna deklica stara pet let, je že dvigovala uteži. Oče je pri tem skrbel za njeno varnost in ni dovolil, da bi dvignila preveč. Večkrat na leto jo je pregledal tudi zdravnik, da je preveril njeno rast, razvoj, moč kosti in zdravje pljuč.

Leto kasneje je bila Varya že tako močna, da je na hrbtu z lahkoto nosila svojega očeta in zmagovala na prireditvah dvigovanja uteži.

Varya je tako pri sedmih letih navduševala občinstvo po vsej Ukrajini. A plačilo je bilo zelo slabo, na dan je namreč zaslužila le deset dolarjev. Živeli so skromno in skušali čim več prihraniti. Ko je deklica dopolnila devet let, so si lahko kupili stanovanje.

Z leti se je dekličina moč še večala. Pri dvanajstih je na hrbtu z lahkoto nosila mamo in očeta, se istočasno sklonila k tlom in dvignila še težko utež. Še več, legla je med dva stola, tako da je imela na prvem ramena, na drugem pa stopala in naredila nekakšen most. Na njen trebuh in noge sta se nato usedla starša, ki sta skupaj tehtala okrog 150 kilogramov. Deklica ju je z lahkoto nosila.

Nenavadna mišična vlakna

O Varyji so pred leti posneli tudi dokumentarni film. Takrat so jo pregledali strokovnjaki in odkrili nenavadno mišično zgradbo. Mišic sicer ni imela večjih kot njene vrstnice, šokantno je bilo odkritje, da ima med sabo vezanih veliko več mišičnih vlaken, kot je za ljudi običajno.

Varya pa ni odlična le pri dvigovanju uteži. Blesti namreč tudi v šoli, kjer je ena izmed najboljših učencev.

Pred tremi leti je mati Larisa rodila še drugo deklico. Varyjina sestrica je prav tako čudežni otrok. Starši pravijo, da se zgodovina ponavlja ...

Slika
Ego sum alpha et omega, primus et novissimus, principium et finis.
"Eat like a horse, train like a demon and grow like a weed!"
Uporabniški avatar
udovich
SITE ADMIN
 
Prispevkov: 1676
Pridružen: Po Mar 14, 2005 5:24 pm
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a PIKA » Po Mar 29, 2010 12:33 pm

Ti bi lahko šel obiskat to deklico v Ukrajino...,povedala bi ti racept za tolikšno moč in potem ti nebi bilo potrebno toliko trenirat in še več časa bi imel.....
PIKA
MODERATOR
 
Prispevkov: 92
Pridružen: Pe Mar 31, 2006 5:35 pm
Kraj: KP

OdgovorNapisal/-a udovich » Po Mar 29, 2010 5:12 pm

res je pika, glede na to, da maš ti veliko več časa, bi lahko šla zraven,...ha,ha,ha..
Ego sum alpha et omega, primus et novissimus, principium et finis.
"Eat like a horse, train like a demon and grow like a weed!"
Uporabniški avatar
udovich
SITE ADMIN
 
Prispevkov: 1676
Pridružen: Po Mar 14, 2005 5:24 pm
Kraj: Koper


Vrni se na Strongman - zanimivosti - curiosity

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron