udovich.com
udovich-combatives
V Društvu za realistično samoobrambo in bojevanje se ukvarjamo s preučevanjem, vadbo in poučevanjem realistične samoobrambe in samozaščite ter realističnih metod bojevanja. Treninge samoobrambe organiziramo v okviru naše vadbene skupine, kjer treniramo po programu 21st Century Combatives.

Naš sistem realistične samoobrambe izhaja iz načina bojevanja od blizu zavezniških specialnih enot med 2. svetovno vojno (WWII Combatives) in vsebuje elemente sodobnih realističnih metod samoobrambe Reality-Based Self-Defense. Velik vpliv na nas ima sistem bojevanja www.attackproof.com.
Guided Chaos, katerega je razvil bivši New Yorški policist in forenzični kriminalist (ekspert za dinamiko nasilja) John Perkins.

Sistem bojevanja 21st Century Combatives temelji na uporabi sproščenosti in ravnotežja. Ravno tako sta zelo pomembni telesna struktura (v mirovanju in gibanju) in občutljivost (predvsem vizualna in kinestetična). Nenazadnje je še tu svoboda gibanja, ki se odraža kot spontano gibanje in prilagodljivost.